Máte radi kura na smotane? Čo tak zaexperimentovať a toto tradičné jedlo posunúť na nový gastronomický level? Kuracie stehná na smotane s hlivou a hráškom sú skvelým tipom nielen na chutný, ale aj zdravý obed. Lahodnú chuť zabezpečí kombinácia surovín. Prípravou tohto jednoduchého jedla získate nielen skvelý obed, ale aj výživnú hodnotu vášho pokrmu.

 

Svieži hrášok a zdravá hliva vám dodajú vlákninu, chudé kuracie mäso zase bielkoviny. V kombinácií so smotanou, ktorá dodá jedlu jemnú mliečnu krémovosť, vykúzlite chutné jedlo, ktoré vynikajúco doplnia cestoviny. Kuracie stehna viete v tomto recepte zameniť aj za kuracie alebo morčacie prsia. Príprava je jednoduchá a výsledok ohromne lahodný.

 

Kuracie stehná na smotane s hlivou a hráškom - budeme potrebovať:

Postup prípravy:

  • Ako prvé očistime cibuľu a nakrájame ju na drobno.
  • V hrnci rozohrejeme olej a na ňom speníme cibuľu do sklovita.
  • Kuracie stehná umyjeme a oddelíme vrchnú časť od spodnej.
  • Pridáme ich k cibuľke a chvíľu restujeme.
  • Následne pridáme aj hlivu a chvíľu dusíme.
  • Následne podlejeme vodou a pridáme bujónku, farebné korenie a hrášok.
  • Dusíme približne 30 minút.
  • Následne si pripravíme zátrepku zo smotany a hladkej múky, ktorú prilejeme cez jemné sitko do hrnca s duseným mäsom.
  • Premiešame a varíme ešte 15 minút.
  • Mäso dochutíme soľou podľa potreby.
  • Zatiaľ v druhom hrnci necháme prevrieť vodu a uvaríme obľúbené cestoviny podľa návodu na obale.
  • Uvarené stehná a cestovinu naservírujeme na tanier. Môžeme naviac pridať nakrájanú jarnú cibuľku alebo čerstvú petržlenovú vňať pre farbený kontrast.

 

Kuracie stehná na smotane s hlivou a hráškom

 

Dobrú chuť.

 

TIP: AK máte radi kuracie pokrmy, neváhajte vyskúšať aj skvelé a maximálne chutné pikantné kuracie stehná s údenou paprikou a cesnakom, po ktorom si budete prsty oblizovať. Recept nájdete TU.

 

Obr. vlastný archív